Nieuws

SAINT CLOUD – Op 29 december 2022 heeft de Mérignac-fabriek van Dassault Aviation Rafale B359 (F3R-standaard) afgeleverd bij de Direction Générale de l’Armement (Franse defensie-inkooporganisatie). Deze gebeurtenis markeerde de hervatting van Rafale-leveringen aan Frankrijk na een onderbreking van vier jaar.

De Rafale B359 is voor de Franse lucht- en ruimtemacht. Het toestel maakt deel uit van de “tranche 4”-order voor 60 vliegtuigen die in 2009 werd toegekend. In overeenstemming met erschillende militaire programmeringswetten werden de leveringen aan Frankrijk om budgettaire redenen onderbroken. De productielijn van Rafale was toen gewijd aan exportorders.

Nog eens 27 Rafales moeten nog worden geleverd voor “tranche 4”, plus twaalf Rafales die in 2021 door Frankrijk zijn besteld om de twaalf vliegtuigen die aan Griekenland zijn verkocht goed te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.