Nieuws

CHIGAGO – Het Duitse logistieke bedrijf Kuehne+Nagel heeft een eerste commerciële vlucht uitgevoerd met de bij Atlas Air gehuurde Boeing 747-8F ‘Inspire’. Het team in Chicago vervoerde een Rolls Royce vliegtuigmotor van negen ton van Chicago naar Hong Kong. Volgens K+N waren er vier mensen, drie machines en een uur nodig om de motor in het vliegtuig te laden.

De Amerikaanse vrachtvervoerder Atlas Air haalde op 22 november 2022 de voorlaatste van vier in serie te produceren Boeing 747-8Fs op en bracht deze vervolgens in lease onder bij Kuehne+Nagel. Daar zou het toestel als ‘Inspire’ wereldwijd worden ingezet. Het tweede toestel zal als ‘Empower’ een zelfde rol gaan vervullen.

De vloot van Atlas Air telt momenteel meer dan 115 vrachtvliegtuigen.

1 reactie op “Eerste klus voor Kuehne+Nagel’s 747-8F

  1. The final countdown is counting. Het eind van een bewogen periode nadert als zelfs de Koningen van de lucht haar laatste nazaten tegemoet ziet. 747-8 Het cijfer 8 (acht) had voor Boeing met de laatste 747 variant geluk moeten brengen, maar net als met de Airbus A380-800 is dat helaas niet gelukt. De luchtvaart verliest in korte tijd twee iconen. Er is een tijd van komen, maar soms ook helaas van gaan !

    .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.