Nieuws


SOLENT- De Britse vliegtuigbouwer Britten-Norman en de Amerikaanse ontwikkelaar van vluchtbesturingssystemen Genesys Aerosystems werken samen om de nieuwst S-TEC 3100-autopilot voor Britten-Norman’s reeks Islander-vliegtuigen te certificeren. Na certificatie zal de modificatie zal standaard beschikbaar zijn op alle nieuwe vliegtuigen en retrofit.

De S-TEC 3100 is volgens Genesys een succes in de algemene luchtvaartsector vanwege de eenvoudige integratie en betaalbaarheid. Het S-TEC 3100 Digital Flight Control System (DFCS) is een op houding gebaseerde automatische piloot die piloten een lijst geeft met werklast verlagende en veiligheidsverhogende mogelijkheden die voorheen niet beschikbaar waren op aftermarket-stuurautomaten.

Bij het upgraden van een bestaande S-TEC stuurautomaat kan op kosten worden bespaard door bestaande geïnstalleerde servo’s en andere installatiekit items te hergebruiken, waardoor u minder installatiearbeidstijd nodig heeft. Dit maakt de S-TEC 3100 upgrade zuiniger in vergelijking met nieuwe installatie van andere systemen.

De modificatie voor de Islander zal in het voorjaar van 2023 worden uitgebracht. Geavanceerde bestellingen kunnen worden geplaatst via het customer care-team van Britten-Norman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.