Nieuws

FORT MYERS- De Amerikaanse vliegopleider Paragon Flight Training uit Florida heeft kort voor de jaarwisseling de laatste vier van tien in februari 2022 bestelde Piper PA-28 Pilot 100i trainingsvliegtuigen in ontvangst genomen. Het tiende toestel uit deze reeks was tegelijkertijd de honderdste door Piper Aircraft geproduceerde Piper PA-28 Pilot 100i’s .

De op Page Field gevestigde vliegopleider wil de komende vijf jaar in totaal met vijftig vliegtuigen van dit type lesvluchten gaan verzorgen en heeft met het oog daarop nog eens veertig Pilots bijbesteld.

In augustus 2021 werden door de Amerikaanse vliegopleider flyGATEWAY ook twintig Pilot 100i trainingsvliegtuigen besteld. Veertien daarvan moesten in januari 2022 geleverd worden, de andere zes later dat jaar. Deze in 2018 opgerichte vliegopleider is een volle dochter van Liberty University Flight Training en heeft inmiddels op drie verschillende plaatsen trainingscentra operationeel. Daarbinnen worden momenteel door 35 instructeurs ruim driehonderd studenten opgeleid waarbij wordt gevlogen met dertig vliegtuigen.

Het toestel werd in augustus 2021 goedgekeurd voor Europees gebruik door de EASA.