Nieuws

MOSKOU – Het Russische ministerie voor noodsituaties Emercon heeft de eerste twee van vier bestelde tweemotorige Mi-8AMTSh-VA Arctic helikopters in ontvangst genomen. De overige twee moeten in 2023 geleverd worden.

De helikopters zulle in het verre noorden van de Russische federatie gestationeerd worden voor (medische) hulpverleningstaken.

De helikopters zijn voorzien van een uniek verwarmingssysteem voor het oliesysteem en de transmissiekasten waardoor de helikoptermotoren bij temperaturen tot -60 ° C nog snel kunnen worden gestart.

De Mi-8AMTSh-VA is daarnaast uitgerust met verbeterde rompisolatie, warmte-isolerende gordijnen en boordapparatuur voor het opwarmen van maaltijden.

Dankzij extra brandstoftanks kan de helikopter meer dan zeven uur vliegen over een afstand van maximaal 1400 km. Voor de bemanning en passagiers zijn speciale reddingspakken voorzien.

Tot 2025 moeten aan het Ministerie van Noodsituaties nog twaalf Mi-38PS-helikopters worden in een reddingsconfiguratie en drie Mi-8 varianten, waaronder twee in de Arctische uitvoering.