Nieuws
Foto: Ben Ullings/aviationphotos.nl


SCHIPHOL-OOST – Het op Schiphol gevestigde NL EASP AIR heeft woensdag (28 december) een huurcontract getekend waardoor de Nederlandse dienstverlener begin 2023 zijn intrek kan nemen in Hangar 5 op Den Helder Airport.

NL EASP AIR zal Hangar 5 gebruiken als parkeer- en onderhoudsgebied voor haar Dornier DO328-110 Maritime Patrol Aircraft, die worden ingezet bij operaties voor het Europees Grens- en kustwachtagentschap. De hangar zal ook gebruikt worden voor integratiewerk aan sensoren en systemen voor Special Mission Aircraft.

Directeur van Den Helder Airport Conny van den Hoff meldt blij te zijn dat NL EASP AIR voor Den Helder Airport als hoofdlocatie heeft gekozen. “NL EASP AIR is de eerste commerciële Fixed Wing Operator die zich op Den Helder Airport vestigt. Dit brengt extra activiteiten en hoge kwalitatief werk.”

Topman Pieter Voeten van NL EASP AIR: “Deze nieuwe locatie biedt ongetwijfeld nieuwe werkgelegenheid en stageplaatsen voor de lokale bevolking, medewerkers en stagiaires. In de loop van 2023 zullen ook speciale Air Charter Operations worden uitgevoerd naar bestemmingen in de Noordzee.”

Een deel van de grote hangar zal plaats bieden aan helikopters. De overige plaatsen worden aangeboden aan eigenaren van zakenvliegtuigen die parkeerplaatsen kunnen huren voor kortere en langere periodes.

NL EASP AIR is een volledig Nederlandse dienstverlener op het gebied van Maritime Patrol, kustwacht-, Search and Rescue (SAR) en Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (ISR) operaties. Deze ondersteuning vanuit de lucht wordt geleverd met Special Mission Aircraft (turboprops en jets) en geavanceerde sensoren en systemen.

Foto: Ben Ullings/aviationphotos.nl