Nieuws

ARLINGTON – Sikorsky heeft een formeel protest ingediend en het Amerikaanse Government Accountability Office (GAO) gevraagd om het besluit van het Amerikaanse leger over de Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA) te herzien.

Boeing steunt dit protest dat is ingediend door hun Team Defiant-partner. Op basis van een grondige beoordeling van de informatie en feedback van het leger, vecht Lockheed Martin Sikorsky namens Team Defiant de FLRAA-beslissing aan.

Volgens Team Defiant werden de voorstellen niet consequent werden geëvalueerd om de beste waarde te leveren in het belang van het leger, onze soldaten en Amerikaanse belastingbetalers. Het kritieke belang van de FLRAA-missie voor het leger vereist volgens de teamleden de meest capabele, betaalbare oplossing met het laagste risico.

De partners blijven ervan overtuigd dat DEFIANT X het transformerende vliegtuig is dat het leger nodig heeft om zijn complexe missies nu en tot ver in de toekomst te volbrengen.

Concurrent Bell Textron Inc sleepte eerder deze maand een ontwikkelingscontract met een waarde van 232 miljoen dollar op zak voor het FLRAA programma van het Amerikaanse leger. Door dit contract zou het ontwerp van Bell’s V-280 Valor tiltrotor verder kunnen worden verfijnd.