Nieuws

MOSKOU – De Russian Helicopters-holding van de Rostec State Corporation heeft de eerste gemoderniseerde Mi-26T2 zware helikopter overgedragen aan het Ministerie van Noodsituaties van de Russische Federatie. De Mi-26T2 zware helikopter is een verbeterde versie van de Mi-26T.

Dankzij moderne avionica is de bemanning van de tweemotorige helikopter teruggebracht van vijf naar drie personen. De nieuwe avionica breidt de operationele mogelijkheden aanzienlijk uit, vermindert de belasting van de bemanning en stelt u in staat om op elk moment van de dag te vliegen.
Het systeem omvat een modern vlucht- en navigatiesysteem, een traagheidsnavigatiesysteem en het GLONASS-navigatiesysteem. Radio-elektronische apparatuur eneen digitale autopilot kunnen de Mi-26T2 niet alleen langs de route leiden, maar ook voorzien van een geautomatiseerde landingsnadering.
De helikopter is daarnaast uitgerust met een vroegtijdig waarschuwingssysteem voor grondnabijheid. Tegelijkertijd worden bijna alle systemen dubbel uitgevoerd om een ​​hoger beveiligingsniveau te garanderen.

De ‘oer’ Mi-26 vloog in 1980 voor het eerst. Sindsdien zijn ongeveer driehonderd exemplaren gebouwd. De zware transporthelikopter heeft een MTOW van 45 ton en kan tot twintig ton vracht of tachtig personen vervoeren bij een kruissnelheid van 255-295 km/h op een maximale vlieghoogte van 4.600 m.

Mi-8MTV-1
Gelijktijdig werden vier Mi-8MTV-1 overgedragen aan het Ministerie van Noodsituatie voor stationering op luchtvaartreddingscentra in Zhukovsky, Krasnoyarsk, Yuzhny en Khabarovsk

De Mi-8MTV-1 wordt bij Kazan Helicopters gebouwd en is onder meer uitgerust met satellietnavigatie, een grondnadering waarschuwingssysteem en een winch. Daarnaast is de helikopter voorbereid op nachtzichtapparatuur en uitgerust met een modern satellietnavigatiesysteem met een 12″ multifunctioneel display dat meteorologische en navigatie-omstandigheden weergeeft, evenals beelden van CCTV-camera’s
.De toestellen bieden plaats aan drie bemanningsleden en maximaal 22 passagiers, die bij een maximale snelheid van 250 km/h over een afstand van 620-950 km vervoerd kunnen worden.