Nieuws

STRATFORD – De U.S. Nvy heeft groen licht gegeven voor de serieproductie van de zware CH-53K King Stallion transporthelikopter. Daardoor kan fabrikant Sikorsky zich op gaan maken voor een jaarproductie van twintig helikopters van dit type. waardoor er uiteindelijk 200 kunnen worden ondergebracht bij het U.S. Marine Corps als vervanger voor de CH-53E.

Sikorsky leverde tot op heden twee testexemplaren en sinds september 2021 zestien operationele CH-53Ks af bij het U.S. Marin Corps die in april 2022 de helikopter Initial Operational Capable verklaarder.

Er bevinden zich momenteel 48 helikopters in verschillende stadia van afbouw. De helikopter is uitgerust met geavanceerde fly-by-wire besturing.

De fabrikant deelde onlangs ook mee dat begonnen kon worden met de bouw van achttien CH-53K Yas’ur (‘Stormvogel’) transporthelikopters voor Israël die vanaf 2025 geleverd zullen worden .