Nieuws

ATLANTA – De Amerikaanse aanbieder van vliegtuigen in deeleigendom Volato heeft bij Honda Aircraft twee Elite II zakenjets zakenjets opgehaald

De sterk groeiende operator bestelde in januari 2022 bij Honda Aircraft al vijftien Elite II varianten, gevolgd door een order voor vier Gulfstream super midsize G280 zakenjets in september 2022 en een aanvullende order voor 25 Elite II variant begin december 2022. De rest van de nieuw bestelde vliegtuigen moet vanaf 2023 worden geleverd.

Volato is een in 2021 gestarte nieuwkomer die momenteel over negentien vliegtuigen kan beschikken. Wanneer de nieuw bestelde Honda’s en Gulfstreams zijn geleverd, beschikt Volato over 44 zakenjets.

Klanten kunnen kiezen uit meerdere mogelijkheden, variërend van 1/16 aandeel tot volledig eigendom. Ook wordt een by-the-hour charter service aangeboden voor niet-eigenaren.

De HondaJets krijgen allemaal een galley, een toilet en gaan elk plaats bieden aan vier passagiers.

1 reactie op “Volato haalt eerste extra Honda Elite IIs op

  1. Anton S. schreef:

    Dit ogenschijnlijk opgewekte bericht, namelijk dat private jet passagiers zich over grotere afstanden willen laten verplaatsen, is tegelijkertijd ook een teken aan de wand voor gevestigde airlines.
    Anders gezegd in toenemende mate verliezen zulke luchtvaartmaatschappijen marktaandeel in het voor hen doorgaans zo profijtelijke topsegment. De groei van noem ’t het Premium Economy product gaat dit verlies niet goedmaken.

    Ook milieutechnisch is het niet een gunstige ontwikkeling als er op de lange afstand steeds meer met kleine jets gevlogen wordt.
    Dus zowel voor hun eigen bedrijfsmatig welzijn als voor het klimaat doen ailines er goed aan hun premium product rap weer aantrekkelijk te maken voor de cliëntengroep die ze nu lijken kwijt te raken.