Nieuws

Nordic Aviation Capital doet goede zaken

1

DUBLIN – De Ierse leasemaatschappij Nordic Aviation Capital (NAC) heeft in de achterliggende dagen verkoopcontracten afgesloten voor meerdere vliegtuigen. Daarbij werd door een niet nader genoemde klant flink inslagen: twee ATR 72-500’s, één ATR 42-500, vier Dash 8-400′ alsmede drie E190-casco’s en zes CF34-10E-motoren

NAC verkocht tevens een ATR 42-500 aan Skyways Technics, een toonaangevend MRO-bedrijf dat zich richt op regionale vliegtuigondersteuning en uitgebreide technische vliegtuigdiensten levert aan klanten vanuit meerdere locaties over de hele wereld.

Ook werd een ATR72-500 verkocht aan Buddha Air, een van de grootste en langst opererende binnenlandse luchtvaartmaatschappijen in Nepal.

1 reactie op “Nordic Aviation Capital doet goede zaken

  1. Anton S. schreef:

    Waar meestal wordt bericht over hoe en waar leasebedrijven weer (nieuwe) toestellen in de markt hebben “weggelegd”, interessant nu eens te lezen wat er daar aan de achterdeur gebeurt.

    Blijft wel de vraag:
    Hoe kan bijv. zo’n Buddha Air, gegeven de strenge en kostbare onderhoudsschema’s, wel een rendabele operatie met zo’n toestel doen en de lease maatschappij kennelijk niet meer?