Nieuws

HAIFA – Elbit Systems Ltd. heeft een contract heeft gekregen ter waarde van ongeveer $36 miljoen voor de levering van vier F -16 Full Mission Simulators (FMS) aan de Poolse luchtmacht (PLAF).

De simulatietechnologie in de kern van het Mission Training Center maakt trainingen van hogere kwaliteit mogelijk en verbetert de missiegereedheid. Met een 360-graden weergavesysteem bieden de onderling verbonden simulators een high-fidelity, volledige missie-trainingservaring.

Door een meeslepende, echte vliegervaring te bieden zonder veiligheidsbeperkingen, biedt de trainingsoplossing van Elbit Systems PLAF F-16-piloten een scala aan vaardigheden, van basiskennis van het vliegtuig tot geavanceerde gevechtsvluchtcompetenties in complexe operationele arena’s. De trainings- en simulatietechnologieën van Elbit Systems kunnen ook de toekomstige simulatie-infrastructuur van de PLAF bieden, waardoor connectiviteit met aanvullende trainingsapparaten voor live, virtuele en constructieve training mogelijk wordt.

Het contract wordt uitgevoerd over een periode van 28 maanden.