Nieuws

DUBLIN – SMBC Aviation Capital, een van ’s werelds grootste leasemaatschappijen voor vliegtuigen, heeft de in mei 2022 aangekondigde overname van Goshawk Aviation (“Goshawk”), een eveneens in Dublin gevestigde vliegtuigverhuurder, afgerond.

De transactie brengt twee strategisch op elkaar afgestemde en complementaire bedrijven samen, waardoor de grootste vliegtuigverhuurder in Japanse handen en de op één na grootste wereldspeler qua aantal vliegtuigen ontstaat.

Als onderdeel van de transactie verwerft SMBC Aviation Capital een portefeuille van 176 vliegtuigen in eigendom en beheer. Het gecombineerde bedrijf zal een portefeuille hebben van 709 vliegtuigen in eigendom en beheer en nog eens $ 13 miljard aan orders van Boeing en Airbus, uitsluitend bestaande uit 261 nieuwe technologie narrowbody-vliegtuigen. Vliegtuigen van Goshawk die zich in Rusland bevinden, zijn uitgesloten van deze transactie.

SMBC wordt door de overname de op een na grootste leasemaatschappij na AerCap B.V die in november 2021 GE Capital Aviation Services (GECAS) overnam.