Nieuws

Nieuwe order Lufthansa Aviation Training

WIENER NEUSTADT – Lufthansa Aviation Training (LAT) heeft voor haar trainingsdochter European Flight Academy (EFA) zeven Diamond DA42-VI en drie FNPT II simulatoren besteld.

De levering van de zeven DA42-VI-lesvliegtuigen staat voor 2024 gepland, waarvan er vier worden geplaatst in Grenchen, Zwitserland en drie in Rostock-Laage, Duitsland. Daarnaast ontvangt Rostock-Laage een van de gloednieuwe DA42 Flight Navigation Procedures Trainers. De andere twee Diamond Aircraft FNPT II-simulatoren zijn voor Zürich, Zwitserland.

Het theoretische deel van de vliegopleiding vindt plaats in Bremen of Zürich. EFA-locaties voor praktijktraining zijn in Goodyear (USA), Grenchen (Zwitserland) en Rostock-Laage (Duitsland). Door de vloot- en simulator uitbreiding kan EFA op termijn jaarlijks tot driehonderd studenten opleiden.

Na voltooiing van de leveringen Diamond trainingsvliegtuigen beschikt LAT over veertien DA42s, tien DA40’s en vier Diamond Aircraft simulators.