Nieuws

Video: A350 was Aeroflot, wordt Turkish

1
Foto: Turkish Airlines via YouTube

ISTANBUL – Luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft een video online gezet waarin te zien is hoe een voor Aeroflot bestemde Airbus A350-900 de eigen kleuren ontvangt. Vanwege de sancties tegen Rusland konden zes A350’s niet aan Aeroflot worden geleverd.

Aeroflot had dertien A350’s besteld, waarvan er zeven werden geleverd voordat de sancties tegen Rusland werden ingesteld. Turkish Airlines bleek bereid om de zes nog niet geleverde toestellen in te lijven en brengt daarmee het aantal in ontvangst te nemen A350’s op vijftien.

De Turkse nationale maatschappij toont in de video hoe de eerste nieuwkomer verandert van een Aeroflot-vliegtuig in een eigen Turkish-toestel. Buiten de spuithal van Turkish Technic staat een tweede A350 op een spuitbeurt te wachten.

De werkzaamheden dateren van enkele weken geleden. De nieuwe aanwinst is al een paar weken actief op lijndiensten binnen Europa en naar Kaapstad. Het vliegtuig werd onder meer ingezet op vluchten naar Schiphol.

1 reactie op “Video: A350 was Aeroflot, wordt Turkish

  1. Anton S. schreef:

    Tja, goed dat vanwege de sancties deze toestellen niet aan Moskou mochten worden afgeleverd.
    Echter bij Turkish maken ze nog steeds deel uit van een vloot die Moskou met de wereld verbonden houdt. Dus ? ? ?