Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – De Canadese luchtvaartmaatschappij Porter Airlines heeft bij de fabrieken van Embraer de eerste twee E195-E2’s in ontvangst genomen. Volgens Embraer krijgt Porter er voor de jaarwisseling nog drie. In totaal heeft Porter vijftig E195-E2’s besteld met kooprechten op nog eens vijftig.

De Embraer’s zijn nieuwe toestellen in de vloot van Porter Airlines. Tot nu toe vliegt de regionale maatschappij alleen met Q400-turboprops vanaf Toronto City Airport. De E195’s stellen Porter Airlines in staat om nieuwe routes in heel Noord-Amerika en het Caribisch gebied te beginnen.

Omdat straalvliegtuigen niet welkom zijn op Toronto City Airport, krijgen de eerste E195’s Toronto Pearson Airport als thuisbasis. Porter wil toekomstige E195’s ook stationeren op de luchthavens van Halifax, Montreal en Ottawa.

Aan boord van de E195-E2’s is bij Porter Airlines plaats voor 132 passagiers. Porter is de eerste gebruiker van de nieuwe Embraer E2-serie in Noord-Amerika. De eerste lijnvluchten met de nieuwe aanwinst starten in februari 2023.

Embraer E2-familie ook welkom in Canada