Nieuws

De markt van de techniek

Als we het over techniek hebben dan is de markt waarin de techniek zich begeeft erg groot. Er zijn binnen de markt van de techniek namelijk veel sectoren die zich in allerlei technische dingen specialiseren, denk daarbij aan een schakelkast of zelfs een landbouwmachine. Daarom kijken we in dit artikel naar een aantal van deze sectoren. Met meer kennis van deze sectoren is de techniek als markt beter te begrijpen!

Huishoudelijke techniek
Laten we beginnen in huis. In huis komt er ook zeker veel techniek aan te pas. Zo heb je natuurlijk alle apparatuur die in je keuken verwerkt zit, maar ook het hele elektriciteitsnetwerk van huis heeft met techniek te maken. Alle apparaten en elektriciteit in huis hebben te maken met de meterkast. In deze kast kan je alles van het huis qua elektriciteit beheren. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdschakelaar voor de elektriciteit. Wanneer je deze bedient gaat of het hele huis van de elektriciteit of het hele huis heeft elektriciteit! Gelukkig hoeft niet het gehele huis zonder elektriciteit te zitten, want er zijn ook groepen schakelaars te bedienen die delen van het huis van elektriciteit voorzien. Dit is de installatieautomaat. De meterkast wordt onderhouden door een monteur die gespecialiseerd is in de meterkast.

Autotechniek
Natuurlijk kunnen we naast alle techniek in huis ook niet de techniek vergeten die veel mensen van Nederland van A naar B brengt. De autotechniek kan je leren met een opleiding als automonteur. De automonteur weet alles van de auto. Dit betekent dat de automonteur niet alleen kennis heeft van de motor, maar ook van de banden of de lak. De automonteur is enorm belangrijk als je een auto hebt. Deze heeft namelijk jaarlijks onderhoud nodig en wanneer je schade rijdt is de automonteur er voor je om je auto te repareren.

Vliegtuigtechniek
Anders dan autotechniek is de vliegtuigtechniek. Deze heeft nog meer dan de auto met aerodynamica te maken. De vliegtuigtechniek zit daarom in een andere tak van de markt van techniek dan autotechniek. Hiervoor zijn verschillende opleidingen te volgen die zich allemaal specialiseren in de vliegtuigtechniek. Elke vliegtuigmonteur is echter anders dan de andere, omdat een vliegtuig zo groot is zijn vliegtuigmonteurs vaak bedreven in het onderhoud van één onderdeel van het vliegtuig. Zo werkt een heel team aan vliegtuigmonteurs aan het onderhoud van het vliegtuig.

 Meer weten over de markt van techniek? Bezoek dan eens een markt of conventie over de techniek!

[Dit bericht bevat gesponsorde content]