Nieuws

MADRID – Volotea en Air Nostrum hebben gezamenlijk een minderheidsbelang verworven in Dante Aeronautical (Dante). Het doel van beide Spaanse luchtvaartmaatschappijen is te investeren in innovatieve technologieën die goedkope vluchten en nulemissies mogelijk maken.

Dante Aeronautical is voornemens binnen drie jaar een vliegend prototype te kunnen tonen van een Cessna Grand Caravan die aangedreven kan worden door zowel waterstof als accu’s. Dat toestel zal tijdens take off en gedurende de klimvlucht gebruik maken van uit accu’s afkomstige stroom en gedurende kruisvlucht stroom afkomstig uit een brandstofcel.

Het Spaanse bedrijf gaat gedurende dit traject samenwerken met twee regionale Spaanse luchtvaartmaatschappijen: Air Nostrum en Volotea wat moet leiden tot certificatie in 2024 van de negenzits Caravan, gevolgd door de ontwikkeling van een elektromotor aangedreven negentienzitter, de DAX-19,

De Amerikaanse elektromotor fabrikant magniX Aero maakt momenteel in samenwerking met Sydney Seaplanes en Dante Aeronautical werk van een Australisch aanvullend typecertificaat voor de C208B. Gemikt wordt op een Civil Aviation Safety Authority (CASA) STC in 2023.

Dante’s DAX-19.