Nieuws

WICHITA – Textron Aviation gaat een elektrisch aangedreven airconditioningsysteem binnenkort standaard inbouwen in nieuwe Beechcraft King Air 360 turboprops. Deze nieuwe functie zorgt voor gekoelde lucht in de hele cabine terwijl het vliegtuig op de grond staat en tijdens de vlucht, waardoor het comfort voor passagiers en bemanning wordt verbeterd.

 

Het nieuwe elektrische airconditioningsysteem is ingebouwd in de structuur van het vliegtuig en heeft geen invloed op de cabineruimte. Het systeem kan werken zonder dat de motoren van het vliegtuig draaien door het aan te sluiten op een Ground Power Unit (GPU). Het systeem biedt een milieuvriendelijke oplossing door de cabine te koelen zonder gebruik te maken van de vliegtuigmotoren.

De in 2020 geïntroduceerde King Air 360 werd in september 2021 ook Europees gecertificeerd. De turboprop kan tot negen passagiers vervoeren in een meer comfortabele cabine dan haar voorgangsters. (In de 360 ER kunnen er tot vijftien mee). Volgens Textron Aviation komt de druk in de cabine op FL270 (8.230 m) overeen met een buitendruk op 1.817 m, zo’n tien procent lager dan in de King Air 350. De cabine ontkwam evenmin aan een make over, wat onder meer moet blijken uit nieuw ontworpen zijwanden en handgemaakte cabinekastjes. Daarnaast worden af fabriek standaard klaptafeltjes ingebouwd evenals USB oplaadpunten en een toilet achterin de cabine.