Nieuws

Diamond eist German Design Award 2023 op

WIENER NEUSTAD – Diamond Aircraft heeft de German Design Award 2023 in de wacht gesleept voor de DA50 RG in de categorie Excellent Product Design in Aviation, Maritime and Railway.

De German Design Awards zijn premium onderscheidingen van de German Design Council. Met Sinds 2012 identificeren deze design awards belangrijke designtrends, presenteren ze deze aan een breed publiek en eren ze de makers ervan. Elk jaar worden buitengewone inzendingen op het gebied van productontwerp, communicatieontwerp en architectuur gehonoreerd.

Volgens de jury zet de DA50 RG de norm in zijn segment op het gebied van prestaties, functionaliteit, efficiëntie en luxueus comfort. Tegelijkertijd maakt hij indruk met een ‘opvallende designtaal’ die het toestel onmiskenbaar maakt.

In 2021 werd de DA 50 RG eerder gelauwerd met een prijs van het iF International Forum Design.

De leeg 1440 kg wegende Retractable Gear (RG) variant biedt plaats aan vijf personen en heeft een MTOW van 1.999 kg bij een vliegbereik van 750 nm (1.389 km) bij een maximale kruissnelheid van 181 kts (335 km/h) op maximaal FL200 (6.096 m).

Diamond leverde sinds de tweede helft van 2021 tot op heden twintig DA50s af waaronder twee naar Nederland terwijl een derde (Belgisch geregistreerd toestel) eveneens op Nederlandse bodem staat.