Nieuws

DENVER – Boom Supersonic heeft FlightSafety International (FSI) aangewezen als exclusieve partner voor de Overture supersonische vliegtraining-, monteurs- en cabin crew opleiding.

Onder de nieuwe overeenkomst zal FSI een trainingsprogramma en curriculum ontwikkelen voor Overture-piloten, monteurs en cabinepersoneel, specifiek toegesneden op supersonische vluchten en operaties. Het uitgebreide trainingsprogramma maakt gebruik van de expertise van professionele FAA- en EASA-gekwalificeerde instructeurs en omvat ultramoderne vluchtsimulatoren en trainingsomgevingen. Om de commerciële luchtvaartklanten van Boom te ondersteunen die hun eigen interne training geven, zal FSI full-flight simulators leveren.

FSI zal cockpitsimulatoren leveren voor The Iron Bird, de integratie testfaciliteit van Boom in Colorado. Ze zullen ook volledige vluchtsimulatoren en een trainingscurriculum voor geavanceerde vliegtraining bieden.

De vluchtsimulatoren zijn ontwikkeld ter ondersteuning van het Overture testprogramma, inclusief wettelijke certificering, en bevatten toonaangevende technologieën voor het hoogste niveau van veiligheid, getrouwheid en betrouwbaarheid.

Boom besloot recent de voor de Overture vereiste motoren in eigen beheer te laten ontwikkelen.