Nieuws

Virgin in 2023 duurzaam de oceaan over

LONDEN – De allereerste net zero trans-Atlantische vlucht zal volgend jaar vertrekken vanuit het Verenigd Koninkrijk. Virgin Atlantic ontvangt daarbij overheidsfinanciering om over de oceaan te vliegen met uitsluitend duurzame vliegtuigbrandstof (SAF).

In 2023 zal een van Virgin Atlantic’s Rolls-Royce Trent 1000 aangedreven Boeing 787’s, opstijgen vanaf London Heathrow en de reis maken naar John F Kennedy Airport in New York waarbij gevlogen zal worden met honderd procent Sustainable Aviation Fuel (SAF).

Wanneer kerosine volledig wordt vervangen, kan SAF de koolstofemissies gedurende de levenscyclus met meer dan 70 procent verminderen in vergelijking met conventionele fossiele vliegtuigbrandstof.

De voorgenomen vlucht zal naar verwachting worden uitgevoerd met SAF gemaakt van afvaloliën en -vetten, zoals gebruikte frituurolie. Het gebruik van 100% SAF tijdens de vlucht, gecombineerd met koolstofverwijdering door middel van biochar-credits (een materiaal dat koolstof uit de atmosfeer opvangt en opslaat) zal de vlucht netto nul maken.