Nieuws
Foto © Indian Air Force

NEW DELHI – De Franse vliegtuigbouwer Dassault heeft de laatste van 36 bestelde Rafale-gevechtsvliegtuigen afgeleverd aan India. Het toestel landde in India na onderweg ‘een snel slokje’ te hebben gekregen van een tankvliegtuig uit de Emiraten, aldus de Indiase luchtmacht donderdag.

India besloot in 2015 tot de aankoop van 36 Rafales. De eerste lichting van vijf toestellen vertrokken eind juli 2020 van Frankrijk naar India om daar opgenomen te worden in het N°17 ‘Golden Arrows’ Squadron op Ambala Air Force Station.

Of het daadwerkelijk de laatste Rafale is die India afneemt, moet nog blijken. In oktober werd duidelijk dat India op zoek is naar nog 114 nieuwe ‘multirole fighters’. Daarvoor zijn meerdere fabrikanten uit Europa, Rusland en de VS in beeld. India verlangt van de gegadigden dat 96 van de 114 toestellen in eigen land mogen worden geassembleerd.