Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – De Canadese luchtvaartautoriteit TCCA heeft een typecertificaat afgegeven voor de Embraer E190-E2 en E195-E2. Daardoor kan het Canadese Porter Airlines in de komende dagen zijn eerste E195-E2 in ontvangst nemen. Porter heeft vijftig E195-E2’s besteld en kooprechten op nog vijftig genomen.

De certificatie in Canada vond plaats nadat het licht voor de ‘E2’ eerder op groen ging in Brazilië, de VS en Europa. In China is al wel de E190-E2 goedgekeurd, maar de grotere E195-E2 nog niet.

Porter Airlines, gevestigd op Toronto City Airport, tekende in 2021 voor dertig toestellen en vijftig kooprechten. Eerder dit jaar volgde een aanvullende definitieve order voor twintig E195-E2’s. Aan boord van de E2-jets is bij Porter plaats voor 132 passagiers. De maatschappij vliegt ook met de Q400-turboprop, die voorzien is van 78 passagiersstoelen.