Nieuws

Werken in de luchtvaartsector?

Je bent werkzaam bij een bedrijf waar je het lang naar je plezier hebt gehad, maar nu ben je op zoek naar iets anders. Je werkt wordt namelijk minder uitdagend. Hierdoor haal je er steeds minder plezier uit. Echter, je hebt een grote passie voor de luchtvaart en je vindt het jammer dat je niet in deze sector bent gaan werken. Te laat voor een nieuwe baan? Echt niet!

Met de opleiding openbare orde en veiligheid kun je bijvoorbeeld al veel betekenen op het vliegveld. Benieuwd naar andere opties? Lees gauw verder!

Wat zijn de mogelijkheden?
De luchtvaartsector is enorm breed. Je hebt dus genoeg keuze uit een hoop opleidingen. Ondanks het grote aanbod kan het misschien wel lastiger zijn om een goede keuze te maken. Wil je leren hoe je vliegtuigen kunt onderhouden of lijkt het toch leuker om piloot te worden? Of is de luchtvaartsector niet helemaal jouw ding en wil je misschien gaan voor de opleiding Burgerzaken? Gelukkig is er een aantal tips waardoor je jouw keuze sneller kunt maken. Ga bijvoorbeeld langs bij de scholen op informatiedagen. Ga in gesprek met de docenten en eventuele studenten die de opleiding volgen. Ook helpt het om alle opleidingen die je niet wilt doen weg te strepen. Op een gegeven moment blijft er een opleiding over en dat wordt jouw nieuwe uitdaging!

Waarom is werkgeluk belangrijk?
Een groot deel van jouw leven breng je door op het werk, waardoor je natuurlijk gelukkig op het werk wilt zijn. Echter, soms haal je geen plezier meer uit het werk waardoor het beter is om een andere baan te gaan zoeken. Tevens is de werkethiek door de jaren heen erg veranderd. Mensen willen werken op een plek waar ze gelukkig zijn. Vroeger was het juist erg belangrijk om loyaal te blijven aan de werkgever. Veel mensen die tegenwoordig met pensioen zijn, hebben hun hele werkleven gewerkt bij het hetzelfde bedrijf. Echter, tijden veranderen en dus ook het werkleven. We vinden het belangrijk om voor onszelf te kiezen en daarbij hoort dus ook dat jouw werkgeluk voorop staat. Wordt het steeds moeilijker om met een glimlach naar het werk te gaan? Kijk je al op tegen een nieuwe werkdag voordat deze begonnen is? Ga dan voor jezelf na waar het aan ligt. Je staat er tot slot zeker niet alleen voor. Je kunt met een vertrouwenspersoon of jouw werkgever gaan praten zodat ze ervan op de hoogte zijn en met je kunnen meedenken. Daarnaast kan het erg opluchten om jouw zorgen met iemand te delen!

Ben je benieuwd naar het aanbod? Neem dan een kijkje op de site van de Bestuursacademie!

[Dit bericht bevat gesponsorde content]