Nieuws

TOULOUSE – Het eerste prototype van de Airbus A321neo XLR heeft dinsdag (13 december) een non stop vlucht van 13:15 uur uitgevoerd als onderdeel van de certificeringscampagne. Het toestel met de registratie F-WXLR (MSN1100) vertrok ’s morgens kort na acht uur vanaf de fabriek in Toulouse-Blagnac richting het noorden om de langeafstandscapaciteiten te demonstreren.

Nadat de tijd werd genomen om ‘XLR’ in de lucht voor de Atlantische kust te “tekenen”, vloog het toestel over Wales en Ierland, over Schotland richting Noorwegen.

De ‘retourvlucht’ verliep via Denemarken en Berlijn naar Praag in de Tsjechië. Vervolgens werd doorgevlogen naar Salzburg in Oostenrijk, Venetië en Rome in Italië waarna het via Sicilië en Sardinië terugvloog naar Toulouse waar het na 13:15 uur landde.

Beeld: flightradar24.com