Nieuws

CAXIAS DO SUL – De Braziliaanse start-up voor luchttaxi’s FlyBIS is voornemens een ​​vloot van Eve Air Mobility’s eVTOLs voor vier passagiers op te zetten. Onder een intentieverklaring die op 8 december werd ondertekend, stemde het bedrijf ermee in om tot 40 eVTOLs te kopen die Eve wil laten certificeren en klaar om in 2026 in gebruik te worden genomen.

FlyBIS, gevestigd in Caxias do Sul, heeft plannen om in eerste instantie een stedelijk luchtmobiliteitsnetwerk in Brazilië op te zetten. Zodra eVTOL daar operationeel is, wil het bedrijf zijn luchttaxidiensten uitbreiden naar buurlanden.

Met de nieuwe overeenkomst van FlyBIS heeft Eve nu een orderboek van maximaal 2.770 eVTOLs een waarde van ongeveer $ 8 miljard opgetekend bij twee dozijn potentiële klanten. Bedrijven in het orderboek zijn onder meer United Airlines en de Braziliaanse particuliere luchtvaartchartermaatschappij Avantto.

Eve is voornemens in 2026 te beginnen met het leveren van vliegtuigen aan zijn klanten. Het beursgenoteerde bedrijf is nog steeds grotendeels in handen van de Braziliaanse luchtvaartgroep Embraer.