Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – Een Braziliaanse concurrent voor de turboprops van ATR en DHC zit er nog niet aan te komen. Embraer sprak in 2021 de verwachting uit dat het in 2022 een nieuwe turboprop zou kunnen lanceren, maar stelt die plannen voorlopig uit.

Dat uitstel heeft te maken met de toeleveringsketen, bevestigt Embraer aan onder meer SimpleFlying en Reuters. Met wat leveranciers op dit moment kunnen toezeggen is het voorgenomen regionale vliegtuig niet te realiseren, aldus Embraer. Als de toeleverende bedrijven toch met nieuwe mogelijkheden op de proppen komen, volgt in de loop van 2023 alsnog een besluit.

Het uitstel van het regionale verkeersvliegtuig staat los van de plannen waarover Embraer eerder deze maand meer informatie prijsgaf. Dat betreft een relatief klein regionaal toestel met nieuwe, duurzame aandrijvingstechnologieën.

Embraer wijzigt ontwerp turboprop