Nieuws

MESA – De politie van Atlanta heeft bij MD Helicopters getekend voor twee MD’s 530F varianten. Ook is een overeenkomst getekend om een van MD 500E helikopters waarmee dit politiedepartement vliegt, om bouwen naar een 530F variant.

De twee nieuwe MD 530F-helikopters worden in 2023 geleverd. De MD 500E blijft in in dienst totdat de 530F’s operationeel zijn bij het Atlanta Police Department . Op dat moment zal de 500E een conversieproces van drie maanden doorlopen.

Het MD 530F-model is geüpdatet vanaf de MD 500E en biedt een verbeterde prestaties dankzij een krachtiger RR250-C30-motor, verbeterde hoofdrotor transmissiekast en een verbeterde aandrijfas van de staartrotor.

Het E-naar-F conversieprogramma upgradet de MD 500E naar een MD 530F door de motor, transmissiekast en aandrijfas te vervangen, evenals nieuwe hoofd- en staartrotorbladen.

Elk van de technologisch geavanceerde MD helikopters van de afdeling zal worden uitgerust met een tactisch kaartsysteem, een IR-compatibel camerasysteem, een zoeklicht en een downlink systeem voor het doorgeven van realtime informatie naar grondstations.