Nieuws

GETAFE – Het ministerie van defensie van Indonesië heeft bij Airbus definitief getekend voor twee viermotorige A400M Atlas transportvliegtuigen . Ook is een optie genomen op nog eens vier vliegtuigen van dit type. Het voorlopige koopcontract werd in november 2021 getekend.

Onderdeel van het contract is teven de training van piloten en technici alsmede het toekomstige onderhoud van beide vliegtuigen.

Indonesië formaliseert order A400M Atlas is na Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Turkije, België, Luxemburg, Maleisië en Kazachstan (dat er in september 2021 ook twee bestelde) het tiende land dat met de A400M gaat vliegen.

Door de nieuwe order is het aantal bestelde Atlassen opgelopen tot 178. Daarvan zijn er inmiddels meer dan honderd geleverd waarmee ruim 100.000 uur is gevlogen.

Kazachstan bestelde in september 2021 twee A400Ms.
https://twitter.com/i/status/1433029498916720645

3 reacties op “Indonesië formaliseert order A400M Atlas

  1. Het zou misschien zelfs goed zijn geweest als Nederland ook de Airbus A 400 M had gekozen in het kader van een Europese defensie samenwerking naast Belgie en Duitsland. Maar zelfs Duitsland kiest deels noodgedwongen ook voor de Hercules C 130 J als aanvulling op de Atlas. De C390 van Embrear is ruimer dan de Hercules en met 5 toestellen meer armslag dan de A 400 en C 130 J en het vooral een kwestie van wikken en wegen is. Zelfs de KLM heeft meer Brazilianen in huis dan elke andere luchtvaartmaatschappij in Europa. Bij Luchtvaart Hobby Shop kocht ik recent nog een model van de KC 390 1/250 om een indruk te krijgen van de Embrear, nu nog de A 400 M die hopelijk nog een lange weg te gaan heeft en er meer verkocht van mag worden !

  2. Dirk schreef:

    Het is werkelijk een prachtig vliegtuig, ik had verwacht dat Nederland deze zou kiezen als opvolger van de Hercules. Maar de onverwachtte Embraer is ook een mooie verassing.

  3. Frans EEKHOUT schreef:

    Gelukkig eindelijk weer een nieuwe klant voor de geplaagde en nog magertjes verkopende A400 M, dat er nog meerdere orders moge volgen voor dit type !