Nieuws

TOULOUSE FRANCAZAL – De Franse nieuwkomer Aura Aero heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Franse zweefvlieg federatie Fédération Française de Vol en Planeur (FFVP) die voornemens is de Integral E aan te schaffen, het eerste Franse elektrische sleepvliegtuig voor zweefvliegtuigen.

Het doel van de FFVP is om de Integral E van Aura Aero in het dagelijks leven te gebruiken als sleepvliegtuig bij een zweefvliegclub. Het doel van de zweefvliegvereniging is een weg vrij te maken die de geluidsoverlast en de ecologische voetafdruk van sleepactiviteiten vermindert.


De 162 Franse zweefvliegcentra exploiteren gezamenlijk 215 gemotoriseerde vliegtuigen en UL’s als slepers. De Integral E moet in 2023 voor het eerst vliegen. Aura Aero meldt inmiddels meer dan 100 bestellingen en/of koopintenties. De eerste leveringen staan gepland voor eind 2024.


Het Integral-programma werd op 12 april 2022 stopgezet na het ongeluk met het prototype waarbij de twee testpiloten om het leven kwamen. De onderzoekscommissie BEA-É die belast is met het onderzoek zal naar verwachting binnenkort haar resultaten presenteren. Zonder vooruit te lopen op de resultaten van het onderzoek, zou Aura Aero de testvluchten moeten kunnen hervatten zodra het onderzoeksrapport is vrijgegeven.