Nieuws

Meandair BV is bezig met het uitrollen van een test voor een nieuwe service voor GA vliegvelden, Airports Weather. Deze service geeft in dashboard vorm van meteen een overzicht van de actuele weersituatie van de aangesloten vliegvelden.

De gegevens kunnen direct worden gebruikt als informatievoorziening aan de vliegers, via de radio door de havenmeester, via de website of in de vliegers lounge. In Nederland doen EHTE, EHTX, EHMZ, EHDR en EHSE mee aan deze test.

Verder doen vliegvelden mee België, Duitsland, Denemarken, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk. Er komen wekelijks nieuwe velden bij en het doel is zoveel mogelijk velden aan te laten sluiten op deze dashboard service.

Deze groene vliegvelden doen mee aan de test, omdat ze kunnen beschikken over de nieuwste en betrouwbaarste weerdata voor de VFR luchtvaart die er momenteel is. Meandair’s lokale METAR en TAF geeft tevens 5 uur vooruitzicht en op een kaart kunnen ook de andere deelnemende velden worden bekeken. Deze service staat open voor alle velden in Europa die hier aan mee willen doen, en suggesties van vliegers worden uiteraard bijzonder gewaardeerd.

De deelnemende velden kunnen worden bekeken op Meandair’s website.

Meandair is de enige service ter wereld die in staat is deze locale METAR aan te bieden, gemaakt met nowcasting gegevens. Het project wordt ondersteund door ESA , European Space Agency en het KNMI. Overige ondersteunende organisaties zijn ESA BIC Noordwijk, NSO, (Netherlands Space Office) en Science [&] Technology.

Meandair levert onder licentie al de Flyable Conditions als de nieuwste toevoeging van SkyDemon.