Nieuws

BROOMFIELD – De Amerikaanse regionale operator Tradewind Aviation heeft bij de Pilatus Aircraft vestiging in het Amerikaanse Broomfield, de eerste van twintig in maart 2022 bestelde PC-12 NGX turboprops opgehaald. De overige negentien worden over een periode van vijf jaar geleverd.

Door de order zal de PC-12 vloot van Tradewind’ meer dan verdubbelen: van achttien naar 38. Tradewind biedt sinds 2001 met de vliegtuigen on demand charters en shuttle diensten aan in Amerika en het Caribisch gebied.

De Zwitserse fabrikant nam in 2019 de uitstekend verkopende PC-12 turboprop opnieuw onderhanden genomen en kondigde eind oktober 2019 de komst aan van de PC-12 NGX.

Vergeleken met de vorige twee generaties (meer dan 17.30 geleverd) kreeg de NGX een nieuw ontworpen cabine met grotere ramen. Kopers kunnen daarbij kiezen uit zes door BMW Designworks ontwikkelde interieuropties. Nieuw is ook de op de PC-24 geënte Honeywell Advanced Cockpit Environment (ACE).

De PC-12 NGX wordt aangedreven door een Pratt & Whitney Canada PT6E-67XP turbopropmotor met een Electronic Propeller en Engine Control System inclusief Full Authority Digital Engine Control (FADEC). De motor levert oorspronkelijk 1.825 pk maar dat vermogen is teruggebracht naar 1.100 pk, tien procent meer dan de huidige PT6A-67P. Met deze sterkere motor zijn volgens Pilatus nu kruissnelheden mogelijk tot 290 KTAS (537 km/h).

1 reactie op “Tradewind Aviation haalt eerste PC-12 NGX op

 1. Chris Giordano schreef:

  Hi,

  We want to get information about how to advertise on pilootenvliegtuig.nl for at least 1 year.

  We are a Google Premier Partner and we connected top 50 ad networks, SSPs, and DSPs to achieve the highest results.

  We have over 100 publisher partners in Europe.

  Who shall I contact?