Nieuws

BRUSSEL – Brussels Airlines kan zowel in 2023 als in 2024 nieuwe Airbus A320neo varianten tegemoet zien. In eerste instantie werd uitgegaan van drie toestellen, maar moederbedrijf Lufthansa Group heeft besloten dat aantal uit te breiden naar vijf. De twee extra toestellen worden in 2024 aan de vloot toegevoerd,

De vlootvernieuwing is volgens de luchtvaartmaatschappij de krachtigste maatregel om de CO2- en geluidsemissies van vluchten te verminderen. Daarnaast bereidt de Belgische homecarrier zich voor op een nieuwe succesvolle zomer met nieuwe bestemmingen in Europa en extra frequenties naar Europese bestemmingen die al worden gevlogen.

Bovendien verwacht Brussels Airlines dat haar activiteiten op de Europese sector komende zomer met 10% zullen groeien. De luchtvaartmaatschappij plant daarom voor komende zomer vier extra vliegtuigen en ruim 200 extra eigen personeel.