NieuwsWASHINGTON – Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft CubCrafters een contract voor de modernisering van de vliegtuigvloot gegund voor de gecertificeerde CC19 XCub.

Het exacte aantal vliegtuigen dat via het contract is besteld, waarvan wordt vermeld dat het een initiële toekenningswaarde van $ 1 miljoen heeft, is niet bekendgemaakt. De XCubs gaan naar de Wildlife Services van de USDA om voornamelijk te worden gebruikt voor het beheer van natuurlijke hulpbronnen.

Het zijn volgens CubCrafters de eerste gecertificeerde XCubs die in dienst komen bij de Amerikaanse overheid. De levering van de eerste twee vliegtuigen is gepland voor de late zomer van 2023.

Daarnaast worden CubCrafter varianten door Amerikaanse overheidsinstanties, waaronder het Department of Homeland Security, Department of the Interior, Department of Agriculture, Air Force Flight Academy en Air Force Research Laboratory.