Nieuws

Het zal u niet ontgaan zijn: alle NAVO-lidstaten gaan vanwege de Russische inval in Oekraïne direct fors meer investeren in Defensie, waaronder aanschaf van extra gevechtsvliegtuigen. Dit betekent voor de verspaningsindustrie van diverse metalen vliegtuigonderdelen drukkere tijden. De levertijd van nieuwe high-end verspaningsmachines lopen scherp op en dat biedt de verspaner mogelijkheden om te kijken naar geschikte alternatieven: gebruikte machines.

Mach4Metal is een in Nederland gevestigde leverancier van gebruikte metaalbewerkingsmachines voor diverse bedrijfstakken. De burger -en militaire luchtvaart is een belangrijke afzetmarkt voor bewerkers van aluminium, titanium en hooggelegeerde metalen producten. Relatief fijne, complexe vliegtuigonderdelen zoals assen, schoepen, motorophangingen en vleugelribben en grovere onderdelen zoals de rompbehuizing worden gemaakt met behulp van een breed palet van verspaningsmachines: 5-assige CNC freesmachines, CNC-draaibanken en plaatwalsmachines. Voor militaire vliegtuigen worden  veeleisende high-end machines ingezet met een groot verspaningsvolume en extreem lage toleranties waarbij tegen zo laag mogelijke kosten een snelle doorlooptijd verlangd wordt.

Lagere prijs en direct beschikbaar

Gezien bovenstaande eisen is het een bijna onhaalbare uitdaging voor verspaners om te investeren in dit soort nieuwe machines. Afgezien van de hoge prijs zijn de wachttijden (te) lang om te voldoen aan de eisen van de opdrachtgever. Mach4Metal biedt uitkomst met gebruikte, geavanceerde meerassige CNC (bed)freesmachines, CNC-draaibanken en plaatwalsmachines die evenzeer hoogstaande prestaties leveren en daarmee voldoen aan de specificaties van de opdrachtgever. Maar wel tegen een lagere prijs en misschien nog belangrijker: de machine is direct beschikbaar en dus inzetbaar. 

Alle bij Mach4Metal aangeschafte machines zijn uitgebreid getest op hun functioneren. Medewerkers helpen u om de meest geschikte machine(s) aan te schaffen die aan uw verspaningscondities- en eisen voldoet.

[Dit bericht bevat gesponsorde content]