Nieuws

PORTLAND – Erickson Incorporated heeft een S-64 Air Crane afgeleverd bij de Korea Forest Service (KFS) in Zuid-Korea. De helikopter, door Erickson-medewerkers “K-9” genoemd, zal worden ingezet om mensenlevens en eigendommen te beschermen tegen bosbranden.

De onlangs geleverde vliegtuig werd op 3 december 2022 geaccepteerd door KFS/ De assemblage ervan begon al in januari 2020 maar liep vertraging op door wereldwijde tekorten in de toeleveringsketen, verzendobstakels en logistieke belemmeringen.

Gedurende een 20-jarige relatie met KFS heeft Erickson acht S-64 Air Cranes geproduceerd ter ondersteuning van KFS-operaties. In 2001 was KFS de eerste buitenlandse overheid die een S-64 Air Crane aanschafte.

Vanaf dat moment werkten Erickson en KFS samen om een brandbestrijding- en noodhulpteam op te zetten en uit te bouwen. Een recent initiatief dat de KFS-brandbestrijding strategie belichaamt, maakt gebruik van blustechnologie tijdens nachtelijke operaties en inzet van brandbestrijdingsmiddelen vanuit de lucht.