Nieuws

MSC neemt eerste 777-200LRF in gebruik

Foto: Liege Airport

LUIK – De in het Zwitserse Genève gevestigde logistiek gigant Mediterranean Shipping Company (MSC) heeft voor haar nieuwe luchtvrachtpoot MSC Air Cargo, een eerste Boeing 777-200LRF in gebruik genomen.

Het toestel landde zaterdag (3 december) voor het eerst op Liege Airport. Vanaf deze Belgische luchthaven zullen vier keer per week vluchten worden uitgevoerd Mexico City en Indianapolis. Daarnaast staan ook vluchten naar Chinea en binnen Europa op het programma.

De nieuwe divisie was voornemens vanaf het vierde kwartaal van 2022 met vier door Atlas Air geëxploiteerde nieuwe Boeing 777-200LRF (in januari 2022 bestelde) vrachtvliegtuigen aanvullende diensten te gaan aanbieden. Het op 29 november 2022 geleverde toestel arriveerde gelijktijdig met de voorlaatste bij Atlas Air afgeleverde 747-8F

De MSC Group heeft 675 kantoren in 155 landen wereldwijd en meer dan 150.000 mensen in dienst. Met toegang tot een geïntegreerd netwerk van weg-, spoor- en zeetransportmiddelen dat zich over de hele wereld uitstrekt, is het bedrijf naar eigen zeggen trots op het leveren van wereldwijde service met lokale kennis. De rederij van MSC vaart op meer dan 260 handelsroutes en doet 520 havens aan

MSC Air Cargo is na het Deense Maersk en de Franse CMA-CGM Group de derde logistiek gigant die zich op de luchtvrachtmarkt gaat begeven.