Nieuws

SAN DIEGO – Op 17 november heeft General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) een MQ-20 Avenger Unmanned Aircraft System (UAS) van het bedrijf gekoppeld aan een Sabreliner, bestuurd door Lockheed Martin en fungerend als surrogaat gevechtsvliegtuig.

Ook werden twee F-5 Advanced Tigers (AT) van Tactical Air Support geconfigureerd met interne TacIRST-sensoren om infrarooddetectie op meerdere platforms uit te voeren. Tijdens deze sessie voerden alle vliegtuigen gecoördineerde manoeuvres uit om relevante luchtdoelen in het infraroodspectrum te detecteren.

De MQ-20 en Sabreliner waren digitaal verbonden via een Tactical Targeting Network Technology (TTNT) mesh-netwerk om waarnemingen te delen. Naast het live-vluchtvliegtuig werden vijf digitale tweelingen van de MQ-20 geïntegreerd om autonoom een Live, Virtual, Constructive (LVC) gezamenlijke gevechtsmissie te vliegen.

Alle live-vliegtuigen hadden tijdens deze test hun operationele Tactical Infrared Search and Track (TacIRST)-sensoren ingeschakeld om Air-to-Air Moving Target Tracking te bieden. Deze live tracks werden geleverd door de TacIRST-sensor van Lockheed Martin en werden verwerkt op een EMC2 Multi-Function Processor (MFP) van General Dynamics Mission Systems, gewoonlijk aangeduid als “de Einstein Box”.

Met behulp van deze door software gedefinieerde architectuur demonstreerde de vlucht bemande en onbemande samenwerking tussen de MQ-20’s, Sabreliner en bemande F-5 AT tactische jagers.