Nieuws

VERGITATE – De Bristow Group Inc heeft bij de Italiaanse Leonardo Comapny zes intermediate AW139 helikopters besteld. De toestellen zullen worden ingezet onder het zogenoemde Second-Generation Search and Rescue Aviation (“UKSAR2G”)-programma van de Britse Maritime and Coastguard Agency (MCA). ).

De AW139s krijgen een MTOW van 7 ton, Honeywell Primus Epic geïntegreerde avionica Phase 8, een geavanceerd Synthetic Vision System (SVS), verbeterde 2D-kaarten. Ook zullen deze AW139’s ook zijn voorzien van een Limited Ice Protection System (LIPS) om nog meer missiecapaciteiten te bieden in veeleisende weersomstandigheden.

De leveringen van vliegtuigen zullen naar verwachting starten in 2023 en voltooid zijn in 2024, als aanvulling op een bestaande vloot van negen AW189 supermedium twin engine SAR-helikopters als onderdeel van het UKSAR2G-programma.

Bristow mag deze SAR taken voorlopig tot 2026 uitvoeren.