Nieuws
CH-47F tijdens een Personnel Recovery inzet.

WASHINGTON – Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten een mogelijke buitenlandse militaire verkoop aan de Republiek Korea van CH-47F transporthelikopters en aanverwante uitrusting goed te keuren.

Het Defense Security Cooperation Agency heeft dinsdag (6 december) de vereiste certificering afgeleverd en het Congres op de hoogte gebracht van deze mogelijke verkoop. De Republiek Korea (ROK) heeft gevraagd om achttien CH-47F-helikopters te kopen inclusief onder meer (reserve)motoren en tweeëntwintig Common Missile Warning Systems (CMWS) (achttien geïnstalleerd, vier reserveonderdelen);

Onderdeel van het contract is tevens technische, technische, logistieke ondersteuning en andere gerelateerde elementen van logistieke en programmaondersteuning.