Nieuws

MUMBAI – Air India is van plan zes wide-body Boeing 777-300ER’s en evenveel A320neo’s te gaan leasen. De toestellen worden naar verwachting in de eerste helft van 2023 in de bestaande vloot opgenomen.

De nieuwe vliegtuigen worden ingezet op de internationale korte-, middellange- en langeafstandsroutes van de luchtvaartmaatschappij. De A320neo komt ook in actie op binnenlandse routes. De Boeing 777-300ER krijgt een configuratie met vier klassen: first, business, premium economy en economy

De luchtvaartmaatschappij had in september 2022 al aangekondigd dertig geleasede vliegtuigen – 21 A320’s, vier A321’s en vijf B777-200LR’s – aan haar vloot te willen toevoegen over een periode van vijftien maanden.

Naast het leasen van nieuwe vliegtuigen, heeft Air India ook negentien vliegtuigen in gebruik genomen die al langere tijd aan de grond stonden. Daar komen naar verwachting op termijn nog negen bij.