Nieuws

HALLESTAD – De Scandinavische helikopterdealer Savback Helicopters heeft bij Mayman Aerospace een intentieovereenkomst getekend voor 25 Speeder Air Utility Vehicles (AUV) . Savback wordt daarmee mogelijk de eerste civiele klant. Savback Helicopters werd in juni 2022 aangesteld als de exclusieve marketing- en verkoopvertegenwoordiger voor Speeder in de Scandinavische landen.

Mayman toonde in juni 2022 een vliegklaar prototype gepresenteerd van de P2 Speeder Air Utility Vehicle (AUV) tijdens het jaarlijkse Draper Venture Network in het Amerikaanse Ventura.

Het debuut van de P2 Speeder, is volgens de Amerikaanse onderneming een belangrijke mijlpaal voor compacte, multi-use verticale start- en landingsvoertuigen (VTOL). Het P2 Speeder prototype heeft acht straalmotoren en zal in staat zijn 400 nm (740 km) te overbruggen bij een snelheid van meer dan 500 mph (805 km/h) in een onbemande vrachtmodus.

Het is het derde prototype op ware grootte dat is ontwikkeld door Mayman Aerospace en zal in het derde kwartaal van 2022 met testvluchten beginnen. De eerste testvluchten zouden op afstand worden bestuurd. Tegen het einde van het vierde kwartaal van 2022 worden bemande tests verwacht.

De aerodynamische koolstofvezelbehuizing en de ergonomische pilootpositie zijn volgens Mayman ontwikkeld om Speeder-operators maximale vluchtefficiëntie en ultraveilige systeemredundantie te bieden. Het toestel krijgt een eigen boordcomputersysteem dat is ontwikkeld om de stuwkracht van de motoren onmiddellijk opnieuw in evenwicht te brengen in het onwaarschijnlijke geval van een motorafwijking.

Mayman Aerospace voert momenteel vergevorderde gesprekken met potentiële klanten op het gebied van onder meer nationale defensie, kritieke lading, natuurbrandbestrijding en rampenbestrijding (levering van medische benodigdheden, water, generatoren en medevac)

Achter Mayman Aerospace gaan JetPack Aviation blijft JetPacks, JetPack Flight Experiences, JetPack Racing Series en JetPack Entertainment Flights schuil.