Nieuws

COLUMBUS – Propellerfabrikant McCauley heeft de trillingstests van voor de Beechcraft Denali bestemde vijfbladige C1106 propeller voltooid. Daarmee weer een belangrijke stap op weg naar certificering is gezet.

De vijfbladige composietpropeller zal het vermogen dat wordt gegenereerd door de nieuwe GE Catalyst-turbopopmotor vertalen in voortstuwing bij de Beechcraft Denali. De propeller heeft een diameter van 2,67 meter.

In december 2021 heeft de fabrikant de propeller met succes getest in de windtunnel bij RUAG in het Zwitserse Emmen.

De eenmotorige Beechcraft Denali, waarvan het eerste prototype eind november 2021 voor het eerst vloog, wordt bediend door een eenhendelbediening, die ook de propellerbediening integreert. Op deze manier werken de motor en propeller altijd in het optimale bereik samen.