Nieuws

TOULOUSE – De Franse autofabrikant Renault heeft tijdens de Airbus Sustainability Summit een onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomst getekend met Airbus.

De overeenkomst is gericht op het verbeteren van wat beide fabrikanten hun elektrificatie-roadmaps noemen. Daarbij wordt uitdrukkelijk gekeken naar verbeteringen in de batterijtechnologie.

De samenwerking, die betrekking heeft op zogenoemde technologiebouwstenen met betrekking tot energiebeheer en batterijgewicht, zal Airbus helpen bij technologieën die verband houden met toekomstige hybride-elektrische vliegtuigen.

De overeenkomst roept ook op tot gezamenlijke studies naar de beste wegen om over te stappen van de huidige celchemie zoals lithium-ion naar alle solid-state ontwerpen die naar verwachting de energiedichtheid van batterijen tegen 2030 zullen verdubbelen.

Ook zal de volledige levenscyclus van toekomstige batterijen worden bestudeerd van productie tot recycleerbaarheid, om de industrialisatie van toekomstige ontwerpen voor te bereiden en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk over hun levenscyclus te beoordelen.