Nieuws

Japan bestelt extra KC-46A tankvliegtuigen

2

EVERETT- Boeing heeft een aanvullende opdracht in de wacht gesleept voor twee KC-46A Pegasus tankvliegtuigen voor de Japanse luchtmacht. Deze zal hierdoor met zes toestellen van dit type gaan vliegen.

Oorspronkelijk zouden dit er drie zijn, maar de Japanse luchtmacht wilde later nog een vierde toestel van dit type. De  eerste KC-46A werd in eind december formeel 2017 besteld, de laatste in december 2018. 

De eerste  voor Japan bestemde KC-46A Pegasus  werd in oktober  2021 overgedragen aan de Japanse luchtmacht. Dat toestel voltooide in februari 2021 een eerste vlucht waarna er in augustus 2021 de eerste tankproeven mee werden uitgevoerd. De tweede KC-46A werd in februari 2022 overgedragen.

De zes vliegtuigen krijgen Pratt &Whitney Model 4062 (PW4062) turbofans en gaan bij de Japanse luchtmacht een vloot van evenveel KC-767 tankers aanvullen.

Met de toestellen kunnen ook de zeventien door Japan bestelde Bell-Boeing MV-22 Osprey’s in de lucht worden bijgetankt. 

Boeing leverde tot op heden 67 KC-46A’s af, inclusief de twee voor de Japanse luchtmacht bestemde toestellen.

 

 

De eerste  voor Japan bestemde KC-46A rolde  eind september 2020 uit de spuithal en vloog in februari 2021 voor het eerst.

 

 

 

2 reacties op “Japan bestelt extra KC-46A tankvliegtuigen

 1. Raymond schreef:

  Eens Frans, is na-aperij.
  Alsof een mooie gekleurde roundel zoveel eerder zichtbaar is in een tijd dat visuele waarneming nauwelijks nog betekenis heeft.

 2. Frans EEKHOUT schreef:

  …in Japanse kleuren . Hoezo kleuren, er is niet veel aan “kleuren” te zien, gewoon “grijs”.
  De kop had beter kunnen zijn : “Eerste KC- 46 A Pegasus in het Japanse grijs gestoken.”
  Dit toestel is net zo “kleurloos” als de nieuwe A330 MRTT van onze luchtmacht die óók kleurloos is, zelfs het roundel is grijs in tegenstelling tot de KDC 10 waar de echte kleuren rood, wit en blauw te zien zijn en waarom dat zo is, is mij een raadsel…