Nieuws

WICHITA – Bombardier Defense heeft een eerste Global 6500 n ontvangst genomen. De zakenjet is de eerste van drie in 2021 door Duitsland bestelde Global 6500 ‘Pegasus’ zakenjets die worden ingericht om signalen te onderscheppen.

Bombardier Defence zal haar expertise gebruiken om grote structurele aanpassingen door te voeren om plaats te bieden aan het “Kalætron Integral”-systeem voor signaalintelligentie (SIGINT), ontwikkeld door Hensoldt , dat militaire signalen van radar- en radiosystemen verzamelt en analyseert. De integratie van dit systeem zal vervolgens worden uitgevoerd in het competentiecentrum voor speciale missievliegtuigen van Lufthansa Technik in Hamburg.

Deze mijlpaal markeert het eerste grote werkpakket voor een Europese klant dat is uitgevoerd op het nieuwe Amerikaanse hoofdkwartier van Bombardier Defense in Wichita, Kansas sinds het bedrijf de nieuwe missie van de locatie in april 2022 onthulde. Bombardier Defence gaat nu over naar de vliegtuigmodificatiefase nadat het technische team precieze en missiespecifiek ontworpen oplossingen.

Bombardier leverde al eerder drie Global 6000-jets. De vliegtuigen werden in juni 2019 door het Duitse ministerie van defensie besteld en zouden worden geleverd met geavanceerde communicatiesystemen en middelen om zichzelf te beschermen