Nieuws

CAPE CANAVERAL – Een raketlancering meemaken vanaf de grond is al een hele belevenis, maar vanuit de lucht is het perspectief extra bijzonder. Passagiers aan boord van een lijnvlucht van United Airlines maakte het zaterdagmiddag boven Florida mee.

Ruimtevaartbedrijf Space X lanceerde zaterdag vanaf ruimtebasis Cape Canaveral een Falcon 9-raket in opdracht van NASA. Aan boord was bevoorrading voor ruimtestation ISS.

Passagiers in een Boeing 737-900 van United maakten de lancering vanuit de lucht mee. Vlucht UA220 was op weg van Washington naar de Kaaiman Eilanden en wie het geluk had een raamplek aan de linkerkant te hebben, had vrij uitzicht op de kustlijn van Florida.  

1 reactie op “Passagiers United-toestel zien raketlancering (video)

  1. Bofkonten die deze raketlancering met eigen ogen vanaf een vliegtuig mogen meemaken een onbetaalbare levenservaring !