Nieuws

GAITHERSBURG – Angstige uren maakten ze mee, de twee inzittenden van een Mooney M20, nadat ze zich klem gevlogen hadden in een elektriciteitsmast. De beelden ervan uit de VS verspreiden zich zondagavond in rap tempo over het internet. Piloot en passagier overleefden het ongeluk, maar raakten wel gewond.

De eenmotorige Mooney was opgestegen vanaf Montgomery County Airpark, ten noorden van de Amerikaanse hoofdstad Washington. Een paar kilometer verder raakte het toestel door nog onbekende oorzaak elektriciteitskabels en kwam vast te zitten in de mast. Mogelijk heeft de mist een rol gespeeld bij het ongeluk.

De twee inzittenden konden pas na zeven uur uit hun benarde positie worden bevrijd en zijn vervolgens naar een ziekenhuis gebracht. Doordat de elektriciteit van het net moest worden gehaald, kwamen zondagavond meer dan 100.000 mensen zonder stroom te zitten.