Nieuws

ZHUKOVSKY – Wetenschappers van het Russische N.E. Zhukovsky Research Center hebben windtunnelproeven voltooid om de de aerodynamische kenmerken van de motor gondels van de Sukhoi SSJ NEW vast te stellen.

De tests waren nodig na het genomen besluit om SuperJets niet langer met deels westerse SaM-146 motoren uit re rusten maar met in Rusland ontwikkelde Aviadvigatel PD-8 turbofans.

Een ander doel van de experimenten was het bepalen van de optimale installatiehoeken van vortexgeneratoren op de motor gondels van PD-8-motoren. De tests werden uitgevoerd in de TsAGI transsone buis bij kruissnelheden van 0.75–0.82 Mach. Naast gewichtsstudies werd met behulp van een oliefilm methode de luchtstroom rond de vleugelwortels, de motorophanging en de motor gondel uitgevoerd gevisualiseerd om mogelijke gebieden met ongunstige interferentie te identificeren. Deze visualisatie toonde geen nadelige effecten op het gebied van installatie van de PD-8 motor gondel.

De volgende fase van de werkzaamheden vindt plaats in het voorjaar van 2023. De specialisten van het instituut zullen experimentele studies moeten uitvoeren om de berekende resultaten te bevestigen voor het verbeteren van de aerodynamische lift eigenschappen van de vleugels.